Vildmarken ved HEKLA

Rideturen er perfekt til dig, der gerne vil ud i ødemarken. Vi bor i primitive hytter og rider i uberørt natur. Hytterne bruges af bønderne, når de samler får om efteråret. Vi ser spektakulært  lava og kigger os omkring fra høje bjergtoppe. Vi rider med en flok løse heste, en kæmpe smuk og fantastisk oplevelse! Vi skifter heste i løbet af dagen. Turen er for rutinerede ryttere, i den lettere ende (læs mere herom under: er det mig?).

 

Dagbeskrivelse:

Distance ca. 30 - 45 km, 4 - 7 timer i sadlen pr. dag
Max. 12 deltagere

 

Dag 1 Ankomst dag
Opsamling i Reykjavik på BSI busstation kl. 17.00, flybussen kører direkte dertil. Vi kører til gården Skákakot, spise middag sammen, snakker, ser på heste og glæder os til morgendagen. Vi sover på sovesal på gården. (På forespørgsel kan der muligvis opgraderes til hotelværelse på deres helt nye luksus hotel, der er beliggende i forbindelse med gården)

 

Dag 2 Skálakot - Fell
Vi starter fra Skálakot og ride langs bjergkæden Eyjafjöll. Vi passerer hulen Paradis Hellir og vandfaldet Seljalandsfoss. Efter frokost forlader vi civilisationen, ride over den gamle bro og ind i området Fljótshlíð. Vi overnatter i hytten Fell.
Det er en rigtig fin start dag, vi ride på et godt underlag og du får prøvet et par forskellige heste, får indblik i de udfordringer og den skønhed, der opstår når man tager på rejse med en hesteflok.

 

Dag 3 Fell - Foss
Idag rider vi gennem området Fljótshlíð op til Vatnsdalur, vi krydser fingre for vejret, her er en fantastisk udsigt til alle sider i klart vejr.. Vi rider på gode ridestier med Heklas lavamark foran os, på vej til hytten Foss, hvor vi bor i nat.

 

Dag 4 Foss - Emstrur
Denne dag er en ren vildmarks dag. Vi rider i området Rangárvellir over floden Ranga og gennem Hungurfit
Vi stoppe og holder pause på Krókur, hvor du i godt vejr kan se hele vejen til Landmannalaugar. Vi rider på små stier og klatre op og ned. Vi slutter denne smukke dag i hytten Emstrur.  

 

Dag 5 Emstrur - Fell
Vi starter dagen med at krydse Markarfjót og klatre over bjerget Einhyrningur. Vi holder pause i Bólstadur og fortsætte ind i bjergkløften, hvor vi spiser frokost og lader hestene gumle græs.
Efter frokost rider vi på gode ridestier nordøst for gletscheren Tindfjallajökull og sover i Fell i den samme hytte, hvor vi tidligere overnattede.

 

Dag 6 Fell - Skálakot
I dag er hestene er på vej hjem, og tempoet er normalt en smule højere. Vi krydser floden og efter et stykke tid kommer vi til Den gamle bro.
Anden del af dagen, rider vi  gennem Fljótshlíð i Eyjafjöll. På gården holder vi afskedsmiddag med traditionel islandsk grill og sauna til trætte muskler.

 

Dag 7 - Afrejse dag
Vi spiser morgenmad sammen og kører mod Reykjavik. Vi er i Reykjavik og BSI bus station omkring 12:00. Jeg bliver i Reykavik til næste morgen, vi finder den bedste løsning for dig!